Friday, 29 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Εκδηλώσεις Τελική Παράσταση Παιδικών και Εφηβικών τμημάτων
Τελική Παράσταση Παιδικών και Εφηβικών τμημάτων
Τρίτη, 22 Ιούνιος 2010 15:59

Το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Καλλιτεχνικού Κέντρου του Δήμου της Πάτρας σας καλεί να παρακολουθήσετε την τελική χορευτική παράσταση για τη χρονιά 2009-2010, των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του, ενώ στην παράσταση αυτή θα συμμετέχει και το ενήλικο τμήμα του χορευτικού.

afisa_thΗ παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών (Εμφάνιση χάρτη) τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 και ώρα 21.15, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η παράσταση έχει τίτλο "Μια περιστροφή κι αγκαλιάζω την Ελλάδα" και θα παρουσιαστούν χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Ελληνισμού, όπως: Ήπειρος, Πόντος, Κεφαλλονιά, Μικρά Ασία, Κρήτη, Ανατολική Ρωμυλία, Μακεδονία (Νάουσα) καθώς και Λαϊκές Χορογραφίες.

pdf Κατεβάστε την αφίσα της εκδήλωσης σε μορφή αρχείου pdf.

pdf Κατεβάστε την πρόσκληση της εκδήλωσης σε μορφή αρχείου pdf.

« Μια περιστροφή κι αγκαλιάζω την Ελλάδα». Με μια στροφή το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων θα αγκαλιάσει απ΄ άκρη σ΄ άκρη την Ελλάδα προβάλλοντας της ζεστές καθημερινές γεμάτες χαρές και λύπες στιγμές των ανθρώπων της.

«Μέσα στου Μάη τις χαρές
μια φορά κι ένα καιρό
βγήκε ο καλός με την καλή
και σήρανε ένα χορό…»

ξεκινάει το παραμύθι που έγραψε ο Παύλος Σκούρας για ένα γάμο κάπου στην Ήπειρο στην χώρα των Πελασγών και συνεχίζει:

« … Μα ο τόπος δεν τους χώραγε
Λες και περίσευε από ΄κει
των κοριτσιών η αγκαλιά
και τα ωραία μπράτσα…....
.....και σκόρπισαν σ΄ όλη την Ελλάδα»

Σ΄ αυτό το όμορφο «ταξίδι» του πολιτισμού της παράδοσης στα περήφανα βουνά και τις πεδιάδες της ορεινής χώρας και τα καταγάλανα νερά των νησιών μας θα μας μεταφέρουν οι λιλιπούτειοι αλλά και οι μεγάλοι χορευτές, ωστόσο στην παράσταση θα δεσπόζει ο χορός των «λευκών» που θα έχει ανάλογο ρόλο με τον χορό της αρχαίας τραγωδίας, παρεμβαίνοντας κατά την διάρκεια της παράστασης δίνοντας μια διαφορετική οπτική εικόνα του λαϊκού μας χορού.

Με ιδιαίτερο σεβασμό στον πολιτισμό της παράδοσης αλλά και με την δυναμική του σήμερα τολμάμε να περπατήσουμε το μονοπάτι της ερασιτεχνικής  δημιουργίας αφήνοντας πίσω μας τις γαλιάντρες της συντήρησης της «αυθεντικότητας» της αναβίωσης που ταλανίζουν το λαϊκό μας πολιτισμό.

Με οδηγό το παραμύθι μας και χορούς από τόπους μακρινούς, με χορευτικά μοτίβα και χορογραφίες σε μουσικές ελλήνων δημιουργών θα αγκαλιάσουμε την καρδιά του σημερινού ανθρώπου.

Θα παρουσιασθούν χοροί απ΄ όλη σχεδόν την Ελλάδα αλλά και λαϊκές χορογραφίες που «μιλάνε» για τους πόνους τις έγνοιες και τους καημούς του λαού μας σε κομμάτια των γνωστών συνθετών Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Τζαβέλα και άλλων. Μια νότα αισιοδοξίας απέναντι στις δυσκολίες της σημερινής εποχής θα βγαίνει μέσα από την φρεσκάδα  των νέων ανθρώπων, γιατί πραγματικά η τέχνη και ο λαϊκός πολιτισμός μόνο με προοπτική αισιοδοξίας μπορεί να βλέπει την ζωή.

Την χορογραφία και την γενική επιμέλεια της παράστασης θα έχει ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος του Π.Κ.Κ. Χρήστος Γιαννόπουλος. Υπεύθυνοι του παιδικού χορευτικού και του μεγάλου χορευτικού είναι οι Σταυρούλα Ζαρνάβαλου και Δημήτρης Καραδήμας, αντίστοιχα. Την επιμέλεια στολών έχει ο Δημήτρης Πολυγένης και την διδασκαλία των χορογραφιών έκανε η Ιωάννα Ζιάκου. Για την παράσταση δούλεψαν επίσης οι δάσκαλοι των χορευτικών τμημάτων: Πέπη Ντάνου, Γιάννης Ντάνος, Ανδρέας Δημόπουλος, Γωγώ Νικολακοπούλου, Γιάννα Νικολοπούλου, Μαρία Λούπη, Ρέα Μαυρόγιαννη, Λίλιαν Σπηλιωτοπούλου, Ελένη Μαρίνη και Κωνστάντζα Κοσμάτου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 με περισσότερους από 300 μικρούς και μεγάλους χορευτές όλων των τμημάτων του Χορευτικού Τμήματος του Πνευματικού Καλλιτεχνικού Κέντρου του Δήμου Πατρέων. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.15 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος,
Χρήστος Γιαννόπουλος

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 11:51
 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα89
mod_vvisit_counterΧτες144
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα665
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1008
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4134
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1833099
Έχουμε 26 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;