Thursday, 23 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Εκδρομή στην Κερκίνη
Εκδρομή στην Κερκίνη Εκτύπωση
Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2010 11:47

Η προγραμματισμένη εκδρομή αναψυχής του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου της Πάτρας στην Λίμνη Κερκίνη πραγματοποιήθηκε από τις 25/3 έως τις 28/3/2010 με τη συμμετοχή 100 ατόμων-μελών και όχι μόνο του Χορευτικού Τμήματος. Η διαμονή των εκδρομέων καλύφθηκε από δύο ξενοδοχεία μέσα στο καταπράσινο χωριό του Ακριτοχωρίου Σερρών και σε απόσταση 5χλμ από την λίμνη της Κερκίνης, οι οποίοι επισκέφθηκαν αρκετά αξιοθέατα τις περιοχής και παραβρέθηκαν σε εκδηλώσεις της περιοχής και παραδοσιακά γλέντια.

A2th A3th A1th A4th

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιείχε τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1η ημέρα - 25 Μαρτίου 2010

Παρακολούθηση της παρέλασης της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου στα χωριά Πετρίτσι και Βυρώνεια. Ο Δήμος Πετριτσίου βρίσκεται στις εκβολές του Στρυμόνα και αποτελείται από 7 διαμερίσματα κι ένα από αυτά είναι η Βυρώνεια, χτισμένη σε υψόμετρο 40 μέτρων στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Μπέλες.

B2th B3th B1th B4th

Επίσκεψη στο Δημοτικό Ενυδρείο – Ερπετάρειο Βυρώνειας, όπου υπάρχουν 27 είδη της ιχθυοπανίδας της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα τα οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς από κοντά. Το ενυδρείο φιλοξενεί επίσης σχεδόν όλα τα ερπετά της Ελλάδας. Στον χώρο του ενυδρείου υπάρχει αίθουσα όπου γίνονται προβολές DVD και σλάιντς για ενημέρωση.

C1th C2th C3th

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο Νέο Πετρίτσι από μαθητές που πραγματικά πήραν το εγκάρδιο χειροκρότημα του κοινού καθώς η ερμηνεία τους ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Η θεατρική ομάδα στηριζόμενη στις δικές δυνάμεις και μόνο έφτιαξε μια εντυπωσιακή παράσταση που απέσπασε την καλή κρίτική όσων την παρακολούθησαν σε ένα χώρο που ασφυκτιούσε από θεατές.

D1th D2th D3th

Ακολούθησε γλέντι με πολύ κέφι και χορό στο ξενοδοχείο Villa Belles με την ορχήστρα του Δημήτρη Αλτματζίδη.

E1th E2th E3th E4th

2η ημέρα - 26 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαλιά με διάφορες δραστηριότητες όπως ski, snowboard αλλά κυρίως χιονοπόλεμο!

F1th F2th F3th F4th F5th

Επίσκεψη στην πόλη των Σερρών, όπου πραγματοποιήθηκε αυθόρμητα και μια μικρή πρόχειρη παράσταση με την παρουσίαση μιας λαϊκής χορογραφίας στο κέντρο της πόλης την οποία οι παρευρισκόμενοι αγκάλιασαν με θερμό χειροκρότημα.

G1th G2th G3th

Βαρκάδα στη Λίμνη Κερκίνη και ενημέρωση καθώς πρόκειται για ένα θαυμάσιο υγροβιότοπο, που προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ramsar, φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη πουλιών (227 είδη), παραποτάμια δάση χαρακτηριστικής βλάστησης, νούφαρα που επιπλέουν σε έκταση μερικών χιλιάδων στρεμμάτων, ποικιλία ψαριών κάτω από τα ορεινά συγκροτήματα του Μπέλες και των Κρουσσίων. Ένα τοπίο ανυπέρβλητης ομορφιάς.

Την ενημέρωση και ξενάγηση του Χορευτικού Τμήματος στη λίμνη ανέλαβε ο ‘Οικοπεριηγητής’, δια στόματος Γιάννη Ρέκλου. Το 1996 δημιουργήθηκε η πρώτη και μοναδική οικοτουριστική μονάδα στο νομό Σερρών πριν ακόμα η λίμνη Κερκίνη γίνει γνωστή στο κοινό, λειτουργώντας ως το πρώτο κέντρο πληροφόρησης και ξενάγησης των επισκεπτών στον βιότοπο της περιοχής. Ονομάστηκε ‘Οικοπεριηγητικό Οικολογικό Κέντρο Κερκίνη – Μπέλλες’, με διακριτικό τίτλο ‘Οικοπεριηγητής’ και βρίσκεται στο παλαιότερο παραλίμνιο χωριό της Κερκίνης. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα www.oikoperiigitis.gr και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

H1th H2th H3th H4th H5th H6th

Γλέντι με μπάντα από νέα άτομα που έπαιζαν χάλκινα και ονομαζόταν Κοζανίτικη Φαμφάρα στην τοπική αίθουσα Όαση.

I1th I2th I3th

3η ημέρα - 27 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ. Πολύ γνωστή από τους δύο παγκοσμίους πολέμους είναι η οχυρή στενωπός του Ρούπελ, που σχηματίζεται μεταξύ του όρους Αγκίστρου και των ανατολικών προσβάσεων του Μπέλες, (μέσα από τη στενωπό αυτή ρέει ο ποταμός Στρυμόνας και κοντά στη βόρεια έξοδο της βρίσκεται η ελληνοβουλγαρική μεθόριος). Λόγω της στρατηγικής της σημασίας μετά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο κατασκευάσθηκε στη θέση αυτή ανασχετικό σύστημα οχυρών, από το οποία ισχυρότερο ήταν αυτό του Ρούπελ, που βρίσκεται προς τη βόρεια έξοδο της στενωπού.

Στις μέρες μας το Ρούπελ λειτουργεί περισσότερο ως ένα ιστορικό μνημείο όπου ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί και με τις ξεναγήσεις που γίνονται θα μπορέσει να γνωρίσει ένα κομμάτι των οχυρών. Στο σημείο  υπάρχει μέσα σε λευκό μαρμάρινο ηρώο η προτομή του Ιωάννη Μεταξά και στο ίδιο κτίριο υπάρχει ο χώρος του Μουσείου, το οποίο λειτουργεί κατά τον εορτασμό της μάχης των οχυρών. Ο χώρος είναι διακοσμημένος με ιστορικό υλικό που έχει σχέση με όσα διαδραματίστηκαν εκεί.

J1th J2th J3th

Επίσκεψη στο χωριό Άγκιστρο και τα Ιαματικά Λουτρά. Το Άγκιστρο βρίσκεται 53χιλ. βόρεια της πόλης των Σερρών, πολύ κοντά στην Ελληνοβουλγαρική μεθοριακή γραμμή. Ο οικισμός είναι γνωστός ήδη από την εποχή του Φιλλίπου Β' για τα μεταλλεία σιδήρου και χρυσού που υπήρχαν στην περιοχή. Τα νερά που τότε χρησίμευαν για την επεξεργασία των μετάλλων σήμερα αξιοποιούνται για ιχθυοκαλλιεργητική άρδευση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

K1th

Επίσκεψη στο Σιδηρόκαστρο και στους καταρράκτες με ζεστό νερό, όπου βρεθήκαμε σε ένα πολύ ωραίο θέαμα βλέποντας ένα καταρράκτη ύψους 25 μέτρων, ενώ η ανοιξιάτικη βλάστηση που υπήρχε έδωσε άλλη όψη στην εξωτερική ομορφιά και αρκετά μέλη του χορευτικού δεν δίστασαν ορμήσουν για παιχνίδι στα πανέμορφα νερά.

L1th L2th L3th

Φαγητό στην Κερκίνη και διάφορες δραστηριότητες όπως ποδηλασία και ιππασία.

M1th M2th M3th

Γλέντι σε τοπικό κέντρο διασκέδασης με ντόπια ρεμπέτικη ορχήστρα.

N1th N2th N3th N4th

4η ημέρα - 28 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

O1th O2th O3th

Επιστροφή.

P1th

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα120
mod_vvisit_counterΧτες145
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα556
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1024
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα3344
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4393
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1841184
Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;