Friday, 29 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Το Χορευτικό Τμήμα «Με την ανάσα της γειτονιάς»
Το Χορευτικό Τμήμα «Με την ανάσα της γειτονιάς» Εκτύπωση
Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2012 10:51

geitonies thumbΌλοι ξέρουμε, βλέπουμε, βιώνουμε, την βαθιά κοινωνική κρίση που ζούμε. Κάθε μέρα όλο και ποιο πολύ εξαθλιώνεται και υποτιμάται η ανθρώπινη ζωή.

Το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κρίσης πέφτει στους ώμους των απλών ανθρώπων. Των ανθρώπων της γειτονιάς που πλέον τα φέρνουν βόλτα δύσκολα στερούμενοι πολλές φορές βασικά αγαθά ρεύμα, νερό ακόμη και την τροφή.

Αυτοί οι άνθρωποι που είναι, ήσαν και θα είναι στο μέλλον ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης σε κάθε επίπεδο, σήμερα καταδικάζονται από το σύστημα αξιών του κέρδους και των «αγορών», στην φτώχια, στην μιζέρια, την ανέχεια και τον εκφυλισμό κάθε προοδευτικής προοπτικής πνίγοντας κάθε ελεύθερη φωνή για ένα καλύτερο αύριο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Με την ανάσα αυτών των ανθρώπων σαν ούριο άνεμο θα ανοίξει τα πανιά του το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας και θα τρέξει εκεί στους ανθρώπους που δεν θα πάνε ποτέ στο Αρχαίο ωδείο ούτε στις διαφημιζόμενες παραστάσεις – εκδηλώσεις «λαϊκές» μεν αλλά με πανάκριβο εισιτήριο.

Θα τρέξει στους ανθρώπους που καθισμένοι στα πλατύσκαλα των σπιτιών τους ή στα παγκάκια της πλατείας με τα χαμηλά φώτα διψάνε για μιαν ανάσα χαράς, ανάσα ελπίδας.

Η ερασιτεχνική δημιουργία παρήγαγε και παράγει ακόμα και στις ποιο βάρβαρες κοινωνικά συνθήκες πλεόνασμα διαχρονικών ιδεών πάνω στις οποίες πρέπει να οικοδομούνται οι στόχοι της ανθρωπότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ζωή και την ευτυχία δίνοντας τροφή στα οράματα για μια κοινωνία νέα, προοδευτική, δημοκρατική. Κοινωνία των αξιών της εργασίας, της δημοκρατίας, της γνώσης, του πολιτισμού, της ελευθερίας.

Σήμερα με αιχμή του δόρατος τον φασισμό επιβάλλεται η βαρβαρότητα και ο κοινωνικός κανιβαλισμός των νόμων του κέρδους και των αγορών και βέβαια έχει παραγκωνιστεί το νόημα της ζωής έχοντας κατεδαφιστεί οι αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μέτρο του πολιτισμού μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος και όχι το κέρδος.

Τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πάτρας διαισθανόμενα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση που έχουν απέναντι στους ανθρώπους της γειτονιάς οργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ελάχιστο οικονομικό κόστος αλλά τεράστιο όφελος για τους ανθρώπους ιδιαίτερα τα παιδιά που μαραζώνουν ξεχασμένοι και μακριά από τα φώτα των βαρύγδουπων πολιτιστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

Ο ρόλος του πολιτισμού στην διαμόρφωση συνειδήσεων είναι σε όλους γνωστός και οι γειτονιές μας σήμερα έχουν γίνει βορά στις επιδιώξεις φασιστικών στοιχείων και ομάδων.

Θεωρούμε στοιχειώδες δημοκρατικό μας καθήκον και δικό μας αλλά και όλων όσων ασχολούνται με το πολιτισμό είτε σαν δημιουργοί είτε από διοικητικές θέσεις το αγκάλιασμα και ζωντάνεμα της γειτονιάς παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες.

Οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • 5/8/2012 ημέρα Κυριακή Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου
  • 8/8/2012 ημέρα Τετάρτη πλ. Δούρου στα Σύνορα
  • 13/8/2012 ημέρα Δευτέρα πλ. Παπανδρέου Ψαροφάι
  • 20/8/2012 ημέρα Δευτέρα Αγ. Πράτσικα
  • 23/8/2012 ημέρα Τετάρτη Εργατικές κατοικίες Ανθείας
  • 27/8/2012 ημέρα Δευτέρα Ζαρουχλέϊκα

Ο υπεύθυνος Χρήστος Γιαννόπουλος

 

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα18
mod_vvisit_counterΧτες144
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα594
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1008
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4063
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1833028
Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;