Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Με εντυπωσιακή ροή νέων μελών ξεκινά η νέα χορευτική χρονιά
Με εντυπωσιακή ροή νέων μελών ξεκινά η νέα χορευτική χρονιά Εκτύπωση
Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2012 15:57

Κάθε χρόνο το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας απαριθμεί περισσότερα από 500 νέα μέλη, όλων των ηλικιών, κατά την περίοδο των εγγραφών, η οποία κατά παράδοση του χορευτικού γίνεται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Πολλά από τα νέα μέλη κάθε έτους γίνονται με την πάροδο του χρόνου ολοκληρωμένοι χορευτές, ενώ άλλα απλά γεύονται την ομορφιά του λαϊκού μας πολιτισμού και ειδικότερα του λαϊκού χορού. Σε κάθε περίπτωση το χορευτικό τμήμα συνεχίζει ακούραστα εδώ και 37 χρόνια να προσφέρει και να διδάσκει πολιτισμό έχοντας ως στελέχη του ερασιτέχνες χορευτές που εκτελούν όμως το έργο τους με άκρατο επαγγελματισμό. Όλα τα στελέχη του χορευτικού έχουν γαλουχηθεί στις αξίες που διαχρονικά διέπουν τη λειτουργία του χορευτικού τμήματος, δηλαδή να είναι γνήσιοι εραστές της τέχνης (ερασιτέχνες) και να μην ανταλλάσουν το λαϊκό μας πολιτισμό με δόξα ή χρήμα, μιας και κανένα μέλος του χορευτικού δεν πληρώνεται από τη συμμετοχή του ούτε και πληρώνει για τη συμμετοχή του στις δράσεις του χορευτικού τμήματος.

Φέτος, η ροή των εγγραφών νέων μελών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μιας και κατά το πρώτο δεκαήμερο των εγγραφών έχει ξεπεραστεί το όριο των 500 νέων μελών, ενώ μόνο κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εγγραφών γράφτηκαν σχεδόν 140 άτομα. Σίγουρα οι λόγοι για την απρόσμενη προσέλευση είναι πολλοί και εμπεριέχουν και όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες της εποχής μας. Όμως, για όλους εμάς τα μέλη του χορευτικού τμήματος, το γεγονός αυτό αποτελεί και ένα σημάδι για την ανάγκη όλου του κόσμου να ενασχοληθεί και να παράγει πολιτισμό, γινόμενος μέρος αυτού και όχι αγοραίος θεατής του.

Ελπίζουμε και αυτή τη χρονιά να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών των ανθρώπων που μας τιμούν διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους, εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους και συμμετέχοντας στις δράσεις μας.

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα84
mod_vvisit_counterΧτες456
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1710
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα2686
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα84
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα11703
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1581335
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;