Friday, 29 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Πολιτιστικά θέματα Συμμετοχή στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Παραρτήματος Πατρών της Αντικαρκινικής Εταιρείας
Συμμετοχή στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Παραρτήματος Πατρών της Αντικαρκινικής Εταιρείας Εκτύπωση
Πολιτιστικά Θέματα
Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2013 21:54

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου « Αστήρ » σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και ζεστασιά έγινε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8,00 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος 2013 να είναι Ευτυχισμένο, Δημιουργικό με Υγεία και Ειρήνη.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο πρόεδρος κ. Αντώνης Χριστόπουλος προχώρησε σε σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα του παραρτήματος τον χρόνο πού μας πέρασε και αναφέρθηκε στις μελλοντικές επιδιώξεις μας για την νέα χρονιά. Η γραμματέας κ. Νικολίτσα Παπαδοπούλου ήταν υπεύθυνη του συντονισμού της όλης εκδήλωσης.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών παρευρέθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης ο οποίος μας μετάφερε και τις ευχές του Σεβασμιότατου καθώς επίσης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ταρσινός Υπεύθυνος της Φιλανθρωπικής ομάδας Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Επίσης την εκδήλωσή μας χαιρέτησαν: Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καρπέτας Κωνσταντίνος, Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Άννα Μαστοράκου, η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαριάννα Σταματιάδου,

Ο Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλειος Αναστασόπουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών, Η Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κ. Μόνικα Σολωμού, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας κ. Σταύρος Σολωμός, Μέλη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πάτρας, Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιά ΖΩ», κ. Παπαχρυσανθάκη με μέλη του παραρτήματος Νομού Αχαΐας. Χαιρετισμός έστειλε η Βουλευτής κ. Κανελλοπούλου Μαρία ο οποίος διαβάστηκε στους παρευρισκόμενους.

Συνεχίζοντας την παράδοση των βραβεύσεως απονεμήθηκαν ως ελάχιστη τιμή συγχαρητηρίων για την συμμετοχή των εθελοντών του Δήμου Πατρέων στην διενέργεια του Πανελληνίου έρανο υπέρ του Αντικαρκινικού Αγώνα για το έτος 2012 στους:

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΖΩΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΜΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΑΡΑΜΟΥΤΗ ΑΝΘΗ, ΚΑΤΡΙΒΕΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΡΕΜΟΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΑΛΟΥΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΠΕΡΕΡΗ ΜΑΡΙΑ του Παν., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ, ΡΕΜΟΥΝΤΗ ΑΝΤΑ, ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΖΩΡΤΖΗ ΕΥΔΟΞΙΑ, ΧΑΖΜΠΗ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΡΕΛΑ και ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ. Καθώς επίσης και στην Σχολή Νοσοκόμων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

Ακόμη απονέμει ως ελάχιστη τιμή συγχαρητηρίων έπαινος στην Φαρμακευτική Εταιρεία ELPEN για την βοηθείας της στο πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας του Αντικαρκινικό αγώνα.

Μια έκπληξη περίμενε τον φωτογράφο κ. Παναγιώτη Ανθόπουλο, ο οποίος μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, βραβεύτηκε για την συνεχή εθελοντική παρουσία τους, στις εκδηλώσεις μας και την δωρεά παράδοση των φωτογραφιών στο παράρτημά μας.

Σε ένα πανηγυρικό κλίμα έγινε η ανακοίνωση ίδρυσης από 1/1/2013 τμήματος του παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με περιοχή ευθύνης το Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Του τμήματος προεδρεύει ο ιατρός κ. Δρογγίτης Γεώργιος με ιδρυτικά μέλη τους κ.κ. Βαλανίδη Γεώργιο, Βέρρα Σταύρο , Γρηγοράκη Λυκούργο, Μπίκου Παυλίνα, Ντουφεξή Ασπασία, Ρετσίνα Αγγελική, Τούμπουλη Σταύρο.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με διάφορους ύμνους και τραγούδια η χορωδία του Ορφέως Πατρών, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα εισαγωγικά σχόλια του κ. Παναγιώτη Τσονάκα που προεδρεύει στον νεοσύστατο σύλλογο «Φίλων του Ορφέα Πατρών».

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από την παρουσίαση του χορευτικού Τμήματος του Πνευματικού Καλλιτεχνικού Κέντρου του Δήμου Πατρέων (Π.Κ.Κ.Δ.Π.) όπου το κοινό καταχειροκρότησε τους χορευτές, οι οποίοι είναι εγγυητές της παράδοσης του λαϊκού μας πολιτισμού.

Τυχερή της βραδιάς ήταν η κ. Άντα Ρεμούντη καθώς κέρδισε το φλουρί της πίτας. Το δώρο ήταν ένα όμορφος πίνακας ζωγραφικής τον οποίο πρόσφερε στο Παράρτημα μας η Ζωγράφος κ. Ελευθερία Αλεξανδράτου.

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα46
mod_vvisit_counterΧτες144
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα622
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1008
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4091
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1833056
Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;