Friday, 29 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Άρθρα Μελών Χρήστος Γιαννόπουλος Το αύριο των κινητοποιήσεων για το παραθαλάσσιο μέτωπο
Το αύριο των κινητοποιήσεων για το παραθαλάσσιο μέτωπο Εκτύπωση
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Τρίτη, 10 Μάιος 2011 13:37

Η κινητοποίηση για το παραθαλάσσιο μέτωπο και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην διεκδίκηση ενός από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας δεν μπορεί να καταγραφεί σαν μια απλή μάζωξη η πανηγυράκι όπως πολλοί θέλουν να το παρουσιάσουν. Αποτυπώνει την διάθεση του απλού λαϊκού ανθρώπου να συμμετέχει, να προσφέρει, να διεκδικήσει, να κερδίσει αυτά που του ανήκουν που καλυτερεύουν την ζωή του και του τα έχουν στερήσει στο όνομα της αισχροκέρδειας και της υπερεκμετάλλευσης από κάθε λογής τυχοδιώκτες όλης της δημόσιας γης και περιουσίας.

Ήταν αυτή η διάθεση που ανάγκασε τους «πολιτικούς» να αρχίσουν να τρέχουν μ΄ όλη την σημασία της λέξης να προλάβουν τις εξελίξεις. Είχαν βλέπετε υποτιμήσει τον λαουτζίκο κατά την προσφιλή τους έκφραση και όταν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις να τραβήξει μόνος του μπροστά παρακάμπτοντας και  αμφισβητώντας την αξιοπιστία  και την ειλικρίνειά  τους άρχισαν όλοι οι πολιτικάντηδες να ασχολούνται με το θέμα. Άρχισαν να μιλούν αυτοί που φέρνουν όλοι την ευθύνη για την κατάντια της πόλης . Κοιτάξτε τους.  Θα δείτε ότι πάνω από μια εικοσαετία είναι τα ίδια πρόσωπα οι ίδιοι άνθρωποι που καταδίκασαν την πόλη μας με τις ενέργειες και  τις αποφάσεις τους  στο σημερινό  μαρασμό, την αποβιομηχάνιση, την υποβάθμιση, την έλλειψη υποδομών, την βρομιά, την ανεργία, την ανέχεια, την φτώχια. Είναι αυτοί που διαχειρίστηκαν το 2004 και το 2006 εκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν ξέρει που πήγαν τα εξαφάνισαν δια μαγείας. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης για το καλό μας.

Αυτές οι μορφές κινητοποιήσεων δημιουργούν καινούριες προϋποθέσεις τέτοιες που μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων. Αυτό που έκανε τον λαό μας να συμμετέχει σ΄ αυτές ήταν ότι οι κινητοποιήσεις κράτησαν μακριά τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες που λυσσαλέα προσπάθησαν και προσπαθούν να καπηλευτούν και να καρπωθούν ότι μπορούν κατά την προσφιλή τους τακτική. Δεν τους εμπιστεύεται κανείς γιατί είναι αναξιόπιστοι εξυπηρετούν προσωπικά – κομματικά – ιδιωτικά και δεν ξέρω και εγώ τι άλλα συμφέροντα. Για το μόνο που είμαστε όλοι σίγουροι είναι ότι δεν εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα και της πόλης.

Σήμερα η πόλη μας είναι απομονωμένη. Το τραίνο μας το κόψανε, ο δρόμος Πατρών – Αθηνών είναι χειρότερος από αυτόν πριν 40 χρόνια, βρομιά παντού δεν έχουμε που να πάμε τα σκουπίδια, η προσέγγιση στην θάλασσα είναι απαγορευτική, δουλειά πουθενά η ανεργία χτυπάει κόκκινο, τι άλλο δηλ. θέλουμε. Ευτυχώς που ανέβηκε η Παναχαϊκή.
Είναι πλέον μονόδρομος την λύση να την δώσουμε εμείς. Με την εμπειρία της διεκδίκησης του θαλάσσιου μετώπου πρέπει να δρομολογήσουμε και την λύση των  άλλων προβλημάτων της πόλης.

Σε κάθε γειτονιά σε κάθε σύλλογο μαζί με τα επιμέρους ζητήματα να μπουν και τα μεγάλα ζητήματα της πόλης. Η διεκδίκησή  και η λύση τους είναι υπόθεση όλων μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΟΥΤΕ ΔΩΡΗΤΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υπεύθυνος Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πάτρας

protoboulia_thalassio_metopo

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα57
mod_vvisit_counterΧτες144
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα633
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1008
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4102
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1833067
Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;