Thursday, 23 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Άλλα θέματα Παγκόσμια Ημέρα του Χορού - Προετοιμασίες
Παγκόσμια Ημέρα του Χορού - Προετοιμασίες Εκτύπωση
Άλλα θέματα
Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 11:30

Την 29η Απριλίου, όπως κάθε χρόνο από το 1982, η Παγκόσμια Ημέρα του Χορού θα γιορταστεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID ετοίμασε τις παρακάτω οδηγίες προτείνοντας έναν χρήσιμο κατάλογο ιδεών σε όσους απασχολούνται θεσμικά στον ευρύτερο χώρο του χορού: δασκάλους, χορογράφους, υπεύθυνους συγκροτημάτων, δημοσιογράφους, ερευνητές, σωματεία, προμηθευτές, οργανώσεις κλπ.

Στόχος
Κύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι να τραβήξουν την προσοχή του ευρέως κοινού προς την τέχνη του χορού. Δίνεται έμφαση στην προσέλκυση ενός "νέου" κοινού, δηλαδή ατόμων που δεν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με χορό κατά τη διάρκεια του έτους.

Εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις της Ημέρας του Χορού μπορεί να είναι: ειδικές παραστάσεις, ανοιχτά μαθήματα, δημόσιες πρόβες, διαλέξεις, εκθέσεις, άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, βραδιές χορού, εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, επισκέψεις, υπαίθρια θεάματα, παρελάσεις κλπ.

Διοργανωτές
Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται πρωταρχικά από επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά συγκροτήματα, σχολές, σωματεία και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χορό. Είναι προτιμότερη η συνδιοργάνωση με κάποιον φορέα με αντικείμενο άλλο από τον χορό, όπως μια δημόσια υπηρεσία, ένα σχολείο, ένας δήμος, μια επιχείρηση, ένα συνδικάτο.

Περιεχόμενο
Οι οργανωτές έχουν πλήρη ελευθερία να ορίσουν το περιεχόμενο της εκδήλωσης.
Φροντίζουν να περιλαμβάνεται μια γενική πληροφόρηση για την τέχνη του χορού, την ιστορία του, τη σημασία του για την κοινωνία, τον παγκόσμιο χαρακτήρα του.
Αυτό μπορεί να γίνει με μια σύντομη ομιλία, ένα σημείωμα στο έντυπο πρόγραμμα, ένα κείμενο που διανέμεται στο ακροατήριο.
Προσθέτοντας αυτή τη διάσταση, διαφοροποιούμε την εκδήλωση από άλλες που γίνονται οποιαδήποτε άλλη μέρα.
Μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα μιας προσωπικότητας, ένα ποίημα, ένα απόσπασμα διάσημου συγγραφέα.

Συντονισμός
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, πρέπει οι προετοιμασίες να αρχίσουν νωρίς.
Είναι απολύτως απαραίτητο να ενημερώσετε τα ΜΜΕ για την εκδήλωση. Ενημερώστε μια οργάνωση με κεντρική θέση σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, η οποία θα δημοσιεύσει κατάλογο των εκδηλώσεων της Ημέρας του Χορού.
Είναι προτιμότερο η είσοδος να είναι ελεύθερη, ή με πρόσκληση. Καλέστε άτομα που δεν συνηθίζουν να παρακολουθούν χορευτικές εκδηλώσεις.

Τόπος
Στην καλύτερη περίπτωση, οι εκδηλώσεις γίνονται σε "νέους" χώρους, όπως δρόμους, πάρκα, πλατείες, καταστήματα, εργοστάσια, χωριά, ντισκοτέκ, σχολεία, στάδια κλπ.
Τοποθετώντας την εκδήλωση σε πρωτότυπο πλαίσιο, τονίζουμε το ότι είναι αφιερωμένη στην πλανητική οικογένεια των χορευτών.

Προγραμματισμός

Αν θέλετε να συμπεριληφθεί η εκδήλωσή σας στον πανελλήνιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ημέρα του Χορού, επικοινωνήστε με το Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου", Σχολείου 8, Πλάκα, 10558 Αθήνα, τηλ. 210 324 4395, φαξ 210 324 6188, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Δρ. Αλκης Ράφτης
Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, Paris
Πρόεδρος του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», Αθήνα

International Dance Council - CID - Conseil International de la Danse
UNESCO,  1 rue Miollis, FR-75732 Paris, France
www.cid-portal.org
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα128
mod_vvisit_counterΧτες145
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα564
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1024
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα3352
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4393
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1841192
Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;