Tuesday, 19 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Άρθρα Μελών Χρήστος Γιαννόπουλος
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 Εκτύπωση
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2021 00:21

591Η τελετή έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού 2021 είναι πλέον παρελθόν, αλλά άνοιξε τον δρόμο για τα ζωντανά καρναβάλια του αύριο (χωρίς απαγορεύσεις και πανδημίες), δίνοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια στους καρναβαλιστές του μέλλοντος. Στους καρναβαλιστές εκείνους που η περίοδος της αποκριάς θα αποτελεί μια ευκαιρία έκφρασης της κοινωνικής πραγματικότητας κάθε ιστορικής περιόδου.

Με όπλα τους την δημιουργία, το χιούμορ, την λαϊκή αισθητική, τον αυθορμητισμό, την σάτιρα, την δυναμική του νέου και ανατρεπτικού, της θέσης και αντίθεσης, θα διακωμωδούν πρόσωπα και γεγονότα μέσα από τον δημοκρατικότερο θεσμό που έχει πηγάσει από τα σπλάχνα της κοινωνίας, το θεσμό του Πληρώματος. Ενός θεσμού που πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού γιατί διασφαλίζει το δικαίωμα του καθενός να πάρει την παρέα του και να κατέβει στον δρόμο, να γλεντήσει, να εκφραστεί, να καρναβαλιστεί με υπευθυνότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις πανανθρώπινες αξίες.

Περισσότερα...
 
ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Εκτύπωση
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 16:43

585

Στην σημερινή δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε πολύ κουβέντα γίνεται για το περιβάλλον και τον καθοριστικό ρόλο του ανθρώπου πάνω σ΄ αυτό. Ένα ρόλο ανεύθυνο, εγωιστικό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών του στο περιβάλλον στον πλανήτη.

Περισσότερα...
 
Ντροπή συγκρατηθείτε Εκτύπωση
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 16:40

υγειονομικοί κινητοποίηση

Δεν φανταζόμουνα ποτέ σε τι κατάντια μπορεί να περιέλθει ένας άνθρωπος, εν πολλώ μορφωμένος και συντάκτης τοπικής εφημερίδας, για να υπερασπίσει την μεγαλοαστική του προέλευση, την ιδεολογική του κατεύθυνση, με απώτερο σκοπό, βέβαια, να αναγνωριστούν οι υπηρεσίες του απέναντι στις επιλογές των αφεντικών του (μικρών και μεγάλων), όποιες κι αν είναι αυτές.

Η κατάντια του φτάνει στα όρια της απανθρωπιάς και της ξετσιπωσιάς, καθώς εγκαλεί μέσα από δημοσίευμά του σε τοπική εφημερίδα, ανθρώπους που παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμματα κάθε μέρα συνειδητά για να μπορέσουν να σώσουν άλλους ανθρώπους, ότι παραβιάζουν τον «νόμον και την τάξην» που επέβαλλε μια κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός όχι γιατί μας αγάπησε, αλλά για να σώσει το τομάρι του. Πρώτα το δικό του και της κυβέρνησής του και μετά ενός ολόκληρου συστήματος απάνθρωπου, ορκισμένου στην αισχρή εκμετάλλευση περιβάλλοντος και ανθρώπου, με μοναδικό στόχο το κέρδος με κάθε τίμημα.

Περισσότερα...
 
Καλή κι Ευτυχισμένη Χρονιά Εκτύπωση
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Πέμπτη, 02 Ιανουάριος 2014 22:13

Στο χέρι μας είναι να μην τους αφήσουμε να φτωχύνουν την καρδιά και τα όνειρά μας. Εμείς πλουτίζουμε διότι σαν οπαδοί της ερασιτεχνικής δημιουργίας μπορούμε να ονειρευόμαστε και να χτίζουμε το αύριο χωρίς να πατάμε επί πτωμάτων, να προκαλούμε τη δυστυχία και να εξευτελίζουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς ανέργους και εξαθλιωμένους, χωρίς κλέφτες και λωποδύτες.

Περισσότερα...
 
«ξέρουμε να χορεύουμε στην κόψη του ξυραφιού» Εκτύπωση
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2013 10:27

Μερικά σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο για την προσπάθεια μερικών να αμαυρώσουν την επιτυχίας του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα57
mod_vvisit_counterΧτες143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα200
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1011
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2661
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1831626
Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;