Tuesday, 19 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Γιορτή των Χορευτικών Συγκροτημάτων 2018
Γιορτή των Χορευτικών Συγκροτημάτων 2018 Εκτύπωση
Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018 01:39

572ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2108 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρας, στα πλαίσια του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, με πρωτοβουλία του Χορευτικού του Τμήματος, διοργανώνει και φέτος την «ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018». Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και συμμετέχουν πάνω από είκοσι πέντε χορευτικά συγκροτήματα με 700 και πλέον χορευτές-τριες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ την παρακολουθούν χιλιάδες πατρινοί.

Στην εκδήλωση αυτή δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης μας και όχι μόνο, να πάρουν μέρος σε μια γιορτή παρουσίασης του λαϊκού μας χορού και προβολή της δουλειάς τους.

Ξεκινώντας από την πλ. Εθνικής Αντίστασης την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στις 18.30 και διασχίζοντας τον πεζόδρομο της Ρήγας Φεραίου ανηφορίζοντας την Γούναρη μέχρι τα Υψηλά Αλώνια, με χορευτικά δρώμενα στο δρόμο, τραγούδια και ολιγόλεπτες παρουσιάσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

Στα Υψηλά Αλώνια θα είναι στημένες δύο εξέδρες όπου τα Χορευτικά Συγκροτήματα θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα 10λεπτο χορευτικό πρόγραμμα επιλογής τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα Χορευτικά Συγκροτήματα που θέλουν να πάρουν μέρος στην «ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018» μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού www.xoreutiko-dimou-patras.gr από Δευτέρα 16 Απριλίου 2018  και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Τα χορευτικά συγκροτήματα / πολιτιστικοί φορείς που επιθυμούν να συμετέχουν στις εκδηλώσεις καλούνται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

wwdd2018 article

Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου θα λάβουν αυτόματα ένα ηλεκτρονικό αρχείο.

Συνοπτικές οδηγίες για τα χορευτικά συγκροτήματα:

  1. Το πρόγραμμα των χορών που θα χορευτούν θα πρέπει να είναι χρονικά ευέλικτο, δεδομένου ότι ο ακριβής χρόνος παρουσίασης κάθε συγκροτήματος θα καθοριστεί από το πλήθος των συμμετοχών
  2. Τα χορευτικά συγκροτήματα θα πρέπει να έχουν μαζί τους σύντομο βιογραφικό σημείωμα του φορέα που εκπροσωπούν, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις δέκα (10) γραμμές
  3. Τα χορευτικά συγκροτήματα μπορούν (προαιρετικά) να φέρουν μαζί τους υλικό για προβολή σε οθόνη μέσω βιντεοπροτζέκτορα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του συγκροτήματος
  4. Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης και κατά την διάρκεια της παρουσίασης πρέπει υποχρεωτικά να είναι με αντιπροσωπευτικές φορεσιές
  5. Τα χορευτικά συγκροτήματα κατά την ελευσή τους στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Όλγας) θα συναντήσουν τον υπεύθυνο συνοδό τους για οποιαδήποτε εγκρεμότητα που τυχόν θα προκύψει.
 
Αξιολόγηση άρθρου: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα46
mod_vvisit_counterΧτες143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα189
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1011
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2650
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1831615
Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;